Bloga

Ander Gonzalezek Sagardo Berria aurkeztu du

"Gure Sagardo Berria" oihu eginda, Ander Gonzalez sukaldaria eta "A Bocados" saioko aurkezleak 2020 uztako sagardo berria aurkeztu du Astigarragan, XXVIII. Sagardo Berriaren Egunaren ospakizunean. Sagardo berria aurkezteaz gain, sagardoaren kulturako esperientzien...

gehiago...

Sagardoari balioa emateko garaiak

Gaur egun gure sagardoa produktu ordezkaezina dela ziurta genezake, gure kulturaren, gastronomiaren, sustapen turistikoaren eta Euskal Herriaren sendotasun sozioekonomikoaren ikurra. Orain dela gutxi arte, ekoizpena eta merkaturatzea irizpide tradizionalen arabera...

gehiago...

Fraisoro laborategiko Agurtzane Anduezarekin solasean

Agurtzane Andueza (Zumarraga, 1969) Fraisoro laborategiko Kalitate eta Nekazaritza Berrikuntzako zerbitzuburua da. 20 pertsonak lan egiten dute bertan, eta sagardoa edo txakolinaz gain, animalia osasuna, lurrak eta substratuak, landare osasuna eta urak ere aztertzen...

gehiago...

Pandemia garaiak

Sagarraren laborantza eta sagardoaren elaborazioa euskaldunon jarduera zaharrenetakoak dira. Ugari eta modu askotakoak izan dira sektoreak historian zehar saihestu behar izan dituenak, baina beti kreatibitatez eta berrikuntzaz gainditu ditu. Sektorearen lehendabiziko...

gehiago...

2020 urtekaria

Urtekari honek 2020ko sagardoaren munduko ekitaldi nagusiak bildu eta sektoreko albiste esanguratsuenen berri ematen du, hausnarketarako leihoa irekiz. AURKIBIDEA: 3. XXVII Sagardo Berriaren Eguna / Cidrexpo 4. Sagardomapa / Xornada sidra e turismo 5. Tiempos de...

gehiago...

Sagardoetxea barrutik ezagutuz

Pandemiaren egoera dela eta, 2021eko sagardotegi denboraldiaren hasiera atzeratu eta sagardotegi batzuek beranduago irekitzeko erabakia hartu dute. Halere Sagardoetxeak bere ateak irekita dauzka sagardoaren kulturan barneratu nahi duen ororentzako. Hala, Sagardoetxea...

gehiago...

Artxiboak