Sagar muztioaren elaborazio tailerra

50,00 -tik

Udazkenean hostoak erortzearekin batera, sagarrek beren heldutasun mailara iritsi eta sagarrak bildu eta sagar muztioa egiten hasteko garaiari hasiera ematen zaio. Sagardoetxean elaborazio prozesu osoan parte-hartzeko aukera ematen diegu bisitariei tresneria berezia erabiliz, ondoren, norberak egindako sagar muztioa dastatuz.

 

    • Taldeko prezioa: 50€ (sagar muztioaren elaborazio prozesu osoa eta egindako sagar muztioaren dastaketa)

Egin zure erreserba

Esperientziak barne-hartzen dituen jarduerak

    • Sagar barietate ezberdinen dastaketa eta zaporeen bereizketa.
    • Sagar muztioa egiteko sagar barietateen aukeraketa.
    • Sagar bilketa kizkiarekin.
    • Sagar jotzea pisoiekin.
    • Sagarren prentsaketa.
    • Egindako muztioaren dastaketa

OHARRAK:
– Tailer hau gauzatu ahal izateko derrigorrezkoa da aurrez Sagardoetxeako bisita egitea (ikusi bisita motak).
– Talde bakoitza gehienez 25 lagunek osatuko dute.

Ordutegiak

  • Astelehenetan itxita (uztaila eta abuztuan ezik).
  • Asteartetik larunbatera 11:00-13:30 eta 16:00-19:30.
  • Igande eta jaiegunetan: 11:00-13:30.
  • Taldeentzako beste ordutegiak kontsultatu.

Iraupena

    • 20 min

Noiz egin daiteke?

    • Iraila, urria eta azaroan.

Norentzat?

    • Taldeentzako

Hizkuntzak

    • Gaztelania (aurrez erreserba eginda), Euskera (aurrez erreserba eginda), Frantsesa (aurrez erreserba eginda) eta Ingelesa (aurrez erreserba eginda)

Elkargunea

    • Sagardoetxea, Sagardoaren Museoa (Kale Nagusia, 48 – Astigarraga). GPS-ko koordenatuak: 43.281204, -1.946554.

Nola iritsi

  • Norbere ibilgailuan: aparkalekua Astigarragako erdialdean (Kale Nagusia) eta industrialdean (Donostia ibilbidea). Aparkalekutik gutxi gorabeherako denbora: 5-10 min.
  • Lineako autobusean: Donostiatik (Okendo kalea) eta Hernanitik (Txirrita kalea): A1 eta A2 ibilbideak. Ordutegiak ikusi. Geltokitik gutxi gorabeherako denbora: 5 min.

Hoberena

    • Sagar muztioaren elaborazio prozesu osoan parte.hartzea.
    • Sagardoa egiteko erabiltzen diren sagar barietate ezberdinak bereizten ikastea.
    • Norberak egindako muztioa dastatzea.

Mapa