Esperientziak barne-hartzen dituen jarduerak
-
- Sagar barietate ezberdinen dastaketa eta zaporeen bereizketa.
- Sagar muztioa egiteko sagar barietateen aukeraketa.
- Sagar bilketa kizkiarekin.
- Sagar jotzea pisoiekin.
- Sagarren prentsaketa.
- Egindako muztioaren dastaketa
OHARRAK:
– Tailer hau gauzatu ahal izateko derrigorrezkoa da aurrez Sagardoetxeako bisita egitea (ikusi bisita motak).
– Talde bakoitza gehienez 25 lagunek osatuko dute.
Ordutegiak
- Astelehenetan itxita (uztaila eta abuztuan ezik).
- Asteartetik larunbatera 11:00-13:30 eta 16:00-19:30.
- Igande eta jaiegunetan: 11:00-13:30.
- Taldeentzako beste ordutegiak kontsultatu.
Iraupena
-
- 20 min
Noiz egin daiteke?
-
- Iraila, urria eta azaroan.
Norentzat?
-
- Taldeentzako
Hizkuntzak
-
- Gaztelania (aurrez erreserba eginda), Euskera (aurrez erreserba eginda), Frantsesa (aurrez erreserba eginda) eta Ingelesa (aurrez erreserba eginda)
Elkargunea
-
- Sagardoetxea, Sagardoaren Museoa (Kale Nagusia, 48 – Astigarraga). GPS-ko koordenatuak: 43.281204, -1.946554.
Nola iritsi
- Norbere ibilgailuan: aparkalekua Astigarragako erdialdean (Kale Nagusia) eta industrialdean (Donostia ibilbidea). Aparkalekutik gutxi gorabeherako denbora: 5-10 min.
- Lineako autobusean: Donostiatik (Okendo kalea) eta Hernanitik (Txirrita kalea): A1 eta A2 ibilbideak. Ordutegiak ikusi. Geltokitik gutxi gorabeherako denbora: 5 min.
Hoberena
-
- Sagar muztioaren elaborazio prozesu osoan parte.hartzea.
- Sagardoa egiteko erabiltzen diren sagar barietate ezberdinak bereizten ikastea.
- Norberak egindako muztioa dastatzea.