Izotzezko sagardoa

10,0030,00

Garbitu

Produktuaren izena (1) *

Alkohol % (1) *

Deskribapena (1) *

Formatua (1) *

Azukrea (1) *

Uhertasuna (1)

Karboniko maila (1) *

Produktuaren izena (2)

Alkohol % (2)

Deskribapena (2)

Formatua (2)

Azukrea (2)

Uhertasuna (2)

Karboniko maila (2)

Produktuaren izena (3)

Alkohol % (3)

Deskribapena (3)

Formatua (3)

Azukrea (3)

Uhertasuna (3)

Karboniko maila (3)

  • Ezagunenak Quebec-ekoak (Kanada) dira. Elaborazio prozesurik tradizionalenean, sagarrak (berantiarrak eta azukre maila altua dutenak) izozketa egoeran prentsatzen dira. Modu honetan ura prentsan mantentzen da azukre askoko sagar zukua lortuz. Hartzidura bera bakarrik geratzen da legamiak hiltzen dituen alkohol maila altua lortuz.
  • Sagar muztioa izoztuz ere egin daiteke, Kanakako herrialde beroagoetan ohikoagoa dena.
  • Izotzezko sagardo tradizionalaren izaera txaptalizatua izan denetik ezberdina da, lehendabizikoen elaborazio prozesuan ez baita muztioaren azukre maila bakarrik handitzen, baizik eta baita garraztasuna eta fruta zaporea ere.

Itxura:
– Kolore iluna, sagardo distiratsuak.

Ahoan:
– Gorputz handia. %9-14 arteko alkohol maila. Oso sagardo zaporetsuak, sagar heldu askokoak, garraztasuna dutenak eta ahoan amaiera luzekoak. Garraztasunarekin duen orekak gozoegiak izatea laguntzen du.

Usaina:
– Fruitu heldua, gozoa eta freskoa.

Izen ematea

Izena emateko azken eguna 2019ko azaroaren 12a da. Lehiaketan izena eman ondoren, bidali produktu bakoitzeko 3 lagun 75zl/50zl-koak badira, eta 4 lagin 33zl-koak badira, helbide honetara:

Fraisoro Ingurumen eta Nekazal Laborategia
Sagardo Forum
Fraisoro finka z/g
20159 Zizurkil
Gipuzkoa

Sariak

Lehiaketan parte hartzeko  40€ ordaindu behar da eta aurkeztutako produktu BAKOITZEKO beste 10€

Izen ematea kuotak honakoa barne hartzen dute:

  • Epaileek egindako produktuaren balorazioren fitxa deskriptiboa

Saritutako produktuentzat

  • Botiletarako bereizgarriak
  • Urre, zilar eta brontzezko dominak
  • Diploma
  • Kategoriako onenari saria (txapela)
  • Lehiaketako onenari saria (garaikurra)
  • Sagardo Forum 2019 aldizkarian aipamena
  • Lortutako sarien bidalketa gastuak

Dominak lortutako puntuen arabera banatuko dira.

  • Brontzezko domina 30-37 puntu
  • Zilarrezko domina 38-44 puntu
  • Urrezko domina 45-50 puntu

Lortutako puntuen arabera, kategoria bakoitzean “Kategoriako onena” saria izango da. Berdinketa bada, epaimahai berezi batek berriro bozkatu eta erabakiko du kategoriako produktu onena zein den.

“Kategoriako onena” sari guztien artean, “Lehiaketako onena” zein den erabakiko du horretarako eratutako mahai batek.